niedziela, 2 lipca 2023
Najlepsze wegańskie i bezglutenowe ciasteczka jakie zrobiłam
›
Moje doświadczenia z wegańskimi wypiekami są słabe - zwykle nie wyglądają ani nie smakują za dobrze. Zaliczyłam kilka epickich porażek, prób...
1 komentarz:
niedziela, 2 maja 2021
Dal znad Wisły, czyli bardzo gęsta grochówka
›
O dal, czyli bardzo gęstej zupie z soczewicy rodem z Indii, pisałam na początku 2020 roku. Dziś mam dla Was przepis na "dal znad Wisły...
2 komentarze:
niedziela, 10 stycznia 2021
Forszmak lubelski
›
Forszmak lubelski to danie, o którym moja Mama, rodowita Lublinianka, wspominała wielokrotnie, za każdym razem w samych superlatywach. Nie p...
3 komentarze:
niedziela, 3 stycznia 2021
Pieczone pierogi a la empanady
›
Jak co roku Sylwestra spędziłam w domu, robiąc "kluchy". W 2020 przynajmniej nie musieliśmy z Wybrankiem tłumaczyć się, dlaczego j...
niedziela, 13 września 2020
Moja gastro-Gdynia, czyli co i gdzie zjeść w Gdyni
›
Jako mała dziewczynka (i całkiem już duża kobieta) zawsze chciałam mieć starszego brata. Z rozmów z moimi bliższymi i dalszymi znajomymi wyn...
2 komentarze:
niedziela, 31 maja 2020
Gnocchi z ricotty ze szparagami i zielonym groszkiem
›
W tym roku jakoś nie bardzo mi idzie szukanie pomysłów na nowe dania ze szparagami. Raczej wykorzystuję przepisy z poprzednich lat, ostatnio...
7 komentarzy:
wtorek, 7 kwietnia 2020
Curry z ziemniakami i kalafiorem w stylu aloo gobi
›
Aloo gobi to wegetariańskie curry składające się głównie z ziemniaków (aloo) oraz kalafiora (gobi), rodem z Pendżabu, jednego ze stanów w In...
1 komentarz:
›
Strona główna
Wyświetl wersję na komputer